Projekter

To Be Beautiful Gypsy
Fotografen Tamas Schild lavede en ny udgave af udstillingen, så der i perioden 9.11.17 – 31.12.17 hænger 45 flotte store kunstneriske billeder af tre generationer romaer fra et afsidesliggende samfund i det sydlige Ungarn.
Tre af pigerne fra billederne, der har en lille sanggruppe kom op til ferniseringen sammen med deres far og mor og gav dels en koncert ved ferniseringen men også dagen efter sammen med et herboende roma-band ”Rizi Family”. Derudover havde vi debat med Daniel Wedel fra Teatret Paradox og Gina Ionescu, der sammen i foråret lavede en forestilling om rumænske romaer, der tiggede og samlede flasker i København. Malene Fenger-Grøndahl kom også med sit foredrag om romaernes historie og aktuelle situation.
Interkulturelt Center

 

It-adgang, digitale ressourcer, frivillige og vidensdeling i Malawi
Foreningen FAIR Danmark iværksætter ny strategi og har i denne forbindelse en række aktiviteter, der skal igangsætte og understøtte, herunder: 1) Det frivillige miljø i Danmark, 2) indsatsen for lærertræning i Malawi, 3) udsendelse af frivillige til Malawi 4) Seminarer og vidensdeling på tværs af ~40 it- og ressourcecentre
FAIR Danmark

 

At være smuk sigøjner
Fotoudstillingen skildrer den ofte oversete skønhed i fattige ungarske romaers dagligliv. Den skal vises på VIA i Aarhus i forbindelse med Splittergal Sigøjnerfestival som sætter et positivt fokus på udsatte grupper som f.eks. romaer. Herefter vises den i Frelserkirkens sognegård i Horsens.
De Splittergale

 

Når kulturer mødes
Programserie om det fælleseuropæiske samarbejde om modtagelse og fordeling af flygtninge og migranter med fokus på Danmark. En af programseriens ambitioner er at give indtryk af de muligheder, skabt i frivillighed – eller opstået af internationale konflikter –, der ligger i mødet mellem forskellige kulturer
D2R

 

SMAG PÅ VERDEN I RINGKØBING
Teatret OM arrangerer to lørdage med kulturudveksling under overskrifterne: Smag på Verden – Danmark møder Levanten og Danmark møder Østeuropa. Dagen igennem vil der være åbne workshops for børn og voksne. Om aftenen inviteres til et program med mad, musik, dans, teater, litteratur og fortællinger.
Teatret OM

 

NV Live LAB
Fem fotografer fortolker Københavns Nordvest-kvarter. Processen udstilles løbende i et live LAB. I løbet af 10 dage fra den 27. september til den 6. oktober 2017, vil fem fotografer hver dag fortælle historier, vise momenter, situationer og nuancer fra en mangfoldig bydel i rivende udvikling.
Atelier KNÆKLYS

 

Commedia dell’arte som kulturudveksling mellem Egypten og Danmark
10 studerende fra The Commedia School i Danmark og 10 fra Nahda Arts School for Social Theatre i Egypten vil under et intenst 2-ugers forløb undervises i Commedia dell’arte i Kairo. Undervisningen vil munde ud i en fælles forestilling, der vises på forskellige scener i Kairo. Commedia dell’arte kendetegnes bl.a. af brugen af improvisation og masker. Commedia dell’arte er oplagt at benytte som bindeled og platform i forbindelse med en transnational kunstnerisk udveksling, da en stor del af handlingen og dialogen er fysisk båret og udtrykkes kropsligt.
The Commedia School

 

Hodja fra Danmark
Hodja fra Danmark skaber kulturelle møder mellem asylbørn og unge og jævnaldrende danskere. Gennem workshops og teaterforestillinger møder de involverede både teater af høj kunstnerisk kvalitet og hinanden med andre øjne.
ASSITEJ Danmark

 

100% FREMMED ?
En levende udstilling med 100 personlige fortællinger og portrætter af flygtninge, som hver repræsenterer 1% af de flygtninge, som er kommet til Danmark 1956-2016. Udstillingen 100% Fremmed tager på turné i Danmark i 2018-19 i 20 kommuner.
Københavns Internationale Teater

 

Yallah!dk – Unge palæstinensere fortæller
Dansk-palæstinensiske unge fortæller deres personlige historie om, hvordan det er for dem at bo og leve i Danmark, samt om hvad Palæstina betyder for dem. De er i uddannelse eller i arbejde, de klarer sig godt i det danske samfund, samtidig har de deres egen identitet, palæstinensisk-dansk.
Yallah!dk

 

Intime film-portrætter af Syrien-revolutionens unge
En Other Story film-serie, der portrætterer nogle af de unge, der spillede en central rolle i det arabiske forår i Syrien og Mellemøsten, samt en vandreudstilling med disse fortællinger, der er målrettet kulturinstitutioner i Danmark og Europa.
Other Story

 

Girl Power – hvad vil det sige at være pige?
Girl Power er et performance projekt, hvor piger fra Welcome House for flygtninge sættes sammen med piger fra Nørrebro for at undersøge hvad det vil sige at være pige i dag. Projektet afsluttes med forestillinger på Welcome House, skoler, fritidsinstitutioner og Teatergrad på Nørrebro, samt forhåbentligt turne på asylcentre på sjælland.
ParaDoku

 

Danseforestillingen ”R”
Forestillingen ”R” er er en 40 min. rejse igennem en del af menneskehedens udviklingshistorie forløst af 5 breakdansere, lys og musik. Med forestillingen vil vi inspirere unge på tværs af køn, etnisk skel og samfundslag til at se hinanden som åbne medborgere og mennesker.
Freestyle Phanatix

 

International Roma Day 2017
International Roma Dag fejres i VerdensKulturCentret d. 8 april med roma musikere fra DK, Sverige og Tyskland. Blandt andet er Dansk Romaer Union med i samarbejdet. En ny forening startet af romaer, som vil forbedre romaers vilkår i DK.  Vi vil gerne vise hvor mange fantastiske roma musikere der findes i DK og nabolandene. Der vil endvidere være workshops i dans og musik, så flere kan stifte bekendtskab med roma kultur. Vores oplægs holdere vil endvidere sætte fokus på de udfordringer romaer står overfor socialt, uddannelsesmæssigt mm.
d. 7 april er der warm-up party i Pilegården/Brønshøj med Sani og Dragan – Roma musikere fra Tyskland. De vil også afholde lecture og spille d. 8 april i WKC.
We dance DK

 

Min Russiske familie
Filmen handler om mit forhold og bånd til min russiske familie; mine russiske mostre og morbror; Natalia, Maria og Eugene og deres børn, der bor i tre forskellige byer i Arkhangelsk regionen i nordvestlig Rusland. Turen er planlagt til tage fem måneder.
Marina Vorobieva

 

”I er squ da racister” versus – ”Sådan en indvandrer som dig”
D-factor udvikler en forumteaterforstilling gennem interviews af unge og deres lærer på ungdomsuddannelser om fordomme, konflikter og successer ved at fungere på tværs af etniske, religiøse og kulturforskelle. Vi afvikler ca. 3 timer interaktive forumteaterforestillinger for unge på min. 15 skoler, beboerhuse osv..
D-factor

 

SOMMERFUGLEN
Vi vil producere en kortfilm med fokus på forholdene i syriske fængsler.
LINK

 

Kvindeklub og børneaktiviteter i Trampolinhuset: Empowerment, læring og omsorg
Med projektet vil Trampolinhuset tilbyde asylsøgende kvinder og deres børn særligt tilrettelagte aktiviteter med fokus på øget selvværd, oplæring i socialt entreprenørskab, selvorganisering og sundhed. Indsatsen finder sted i forbindelse med vores Kvindeklub hver lørdag.
Trampolinhuset

 

Learning democracy by doing democracy
Med projektet vil Trampolinhuset give asylansøgere praktisk erfaring med det danske samtaledemokrati med henblik på at give dem en platform, hvorfra de kan tage del i det demokratiske fællesskab, den offentlige debat og det danske samfund.
Trampolinhuset

 

De unges kultur
Karens Minde Kulturhus og Børnekulturstedet Karens Minde ønsker at ansætte unge mennesker til planlægning og afvikling af koncerter og forestillinger for og med andre unge samt til honorering af teatre, musikere, lyd- og lysfolk.
Børnekulturstedet Karens Minde

 

African Village
African Village har til formål at introducere Gladsaxes beboerer til afrikansk kultur ved at skabe en afrikansk landsby i regi af Gladsaxe Loves Culture, hvor de vil opleve forskellige måder at lave mad, og smage mad fra 10 afrikanske lande; samt opleve musik, dans og forestillinger.
African Village

 

HUSBESØG i Urbanplanen
HUSBESØG er et tværregionalt kunstprojekt med udgangspunkt i to dele af Landet. Husbesøg arbejder med kunsten som accelerator for relationsskabelse på tværs af en mangfoldig beboersammensætning, og med fokus på en styrkelse af fællesskab og sammenhold.
Nakskov Handel og Erhverv

 

Building Better Futures & Other Story
Projektet er en filmisk dokumentation af P.hd. projektet Building Better Futures, der handler om hvad det vil sige at være ung og på flugt, og om flugtens menneskelige konsekvenser. Gennem korte film om individuelle historier peges således på eksistentielle spørgsmål der forener os som mennesker.
Other Story

 

Gunga Sain
En dokumentarfilm, der inviterer beskueren med på en musikalsk ørkenrejse ind i hjertet af islamisk mystik – Vi følger den berømte pakistanske trommeslager og sufi muslim, Gunga Sain, der som hans sidste håb sætter ud på en helbredelses rejse, hvor det skal vise sig, at hans mission kan blive symbolsk for den pakistanske sufi-kultur som helhed – en kultur hvis eksistens er under pres af den moderne verden.
Troels Rasmus Jensen

 

Andromeda til IUKK Festival
Tilskud til samarbejde med IUKK Festival ved Andromeda (Gudrunsvej 82, 8220 Brabrand), hvor vi i samarbejde med unge internationale kunstnere vil lave en udstilling, en performance, samt en lydvisuel oplevelse. Donationen skal bruges til materialer og udstyr til kunst og præsentation.
IUKK Fetivalen c/o Ungdomskulturhuset UKH

 

Verdensspejl Festival 2016
Verdensspejl Festival er en global og interkulturel festival i Aarhus Festuge, der vil overraske med nye (positive) perspektiver på globale temaer. Syv dage med global oplysning, kulturudveksling, samarbejde og samvær på tværs af nationaliteter og kulturer i et uformelt og familievenligt forum.
MUNDU – center for global dannelse

 

Gellerup Filmværksted
Gellerup Filmværksted giver unge mellem 18-35 år mulighed for at udvikle manuskripter, låne filmudstyr og få faglig og praktisk erfaring inden for filmskabelse. Der søges bl.a. om midler til opgradering af værkstedets faciliteter, for at kunne fastholde og udvikle målgruppen, og ruste værkstedet til at kunne fortsætte i 2018.
Århus Filmværksted

 

Ansvar og Omstilling – FAIR Danmarks virke i Malawi
It-adgang, digitale ressourcer, frivillige og vidensdeling i Malawi 2017
Foreningen FAIR Danmark iværksætter ny strategi og har i denne forbindelse en række aktiviteter, der skal igangsætte og understøtte, herunder: 1) Det frivillige miljø i Danmark, 2) indsatsen for lærertræning i Malawi, 3) udsendelse af frivillige til Malawi 4) Seminarer og vidensdeling på tværs af ~40 it- og ressourcecentre.
FAIR Danmark

 

100% FREMMED?
En levende udstilling og iscenesættelse med 100 personlige fortællinger og portrætter af flygtninge, som hver repræsenterer 1% af de flygtninge, som er kommet til Danmark 1956-2016.
KØBENHAVNS INTERNATIONALE TEATER

 

Med fælles stemmer
Aarhus Filmværksted, Jelling Asylcenter & Other Story er gået sammen om at skabe et kortfilms dokumentarprojekt mellem unge danskere og asylansøgere. Der skabes med projektet bevidsthed, ansvar og empowerment for de deltagende asylansøgere og filmtalenter.
Århus Filmværksted

 

Empowering Storytellers
Aarhus Filmværksted og Film:Lab Palestine er gået sammen om et tværnationalt projekt der skal uddanne og engagere unge palæstinensere og danskere i stærke historiefortællinger.
Aarhus Filmværksted

 

Pop up udstilling om flygtninge for børn og unge / børnefamilier / skoler og andre institutioner
Forening Alverdens Børn vil gerne præsentere børn og unge i København og hele Danmark for en interaktiv og interkulturel udstilling om flygtninge med fokus på børn og unge med flygtninge baggrund som bor i Danmark. Formålet er at informere og at involvere børn og unge , at lære om hinandens liv og vilkårene og dermed modarbejde fordomme og stereotypisering. Dermed åbnes op for dialog, respekt og venskab.
Foreningen Alverdens Børn

 

Hodja fra Danmark – Teater for Asylbørn – deltagelse i ASSITEJs 19th Congress
I egenskab af initiativtager (og fortsat fundraiser) for projektet ønsker jeg at efterkomme en opfordring til at deltage i ASSITEJs 19th Congress i Cape Town, Sydafrika i maj 2017. Vi vil afholde en workshop for andre ASSITEJ-medl. om vores erfaringer med at bruge scenekunst (forestillinger og workshops) som middel til at mindske asylbørnenes sociale eksklusion i det danske samfund med det formål at møde kolleger, der arbejder med lign. projekter mhp. at udlede generelle problemstillinger, der kan højne fokus på og viden om asylbørnenes særlige behov.
Lene Thiesen

 

Hodja fra Danmark – Teater for asylbørn
Hodja fra Danmark er dansk børneteaters respons på Danmarks historiske flygtningesituation: At bringe dansk børne- og ungdomsteater med efterfølgende workshops ud til de 7.500 børn og unge i de danske asylcentre med det formål at skabe lyst til dialog, give indblik i dansk kultur og åbne op for asylbørnenes egen kreativitet.
Fonden Hodja fra Danmark

 

INDENFOR – Aalborg
Projektet INDENFOR – Aalborg er et samskabende fotoprojekt, der med etnografiske metoder vender den lokale moské på vrangen og sætter fokus på ensidige forforståelser om det at være praktiserende muslim i Danmark.
Foreningen STED

 

FN, Røde Kors og demokrati
Formålet med undervisningsmaterialet er at producere en børne-/ungedrevet dokumentaristisk programserie om FN og Røde Kors’ arbejde på tværs af kulturer og landegrænser. Vi ønsker med åbenhed og tolerance at inspirere danske børn til at blive frontløbere i det internationale samfund.
Pilot Film ApS

 

De Splittergale og Romano Sunos Tysklandsturné 29/7 – 7/8 2016
De Splittergale og Somano Sunos fælles forestilling vises til gadeteater festival BoulevArt i Wismar, I Wisenzirkus, Rüdersdorf og på Alexanderplatz, Berlin. Showet afkræfter fordomme mod psykisk sårbare og romaer. Desuden opbygges et kultureltudviklings samarbejde med den tyske organisation Lebenshilfe og Zirkus Bunterhund.
Foreningen De Splittergale

 

Folk på flugt — SOULS OF SYRIA – en koncertfortælling
Souls of Syria består af en syrisk guitarist, en syrisk/norsk/dansk sangerinde, en dansk pianist og en dansk palæstinenser fra Libanon på perkussion. I samarbejde med en professionel historiefortæller har musikerne fundet en unik form, hvor de personlige historier fra hjemlandet og flugten derfra, kombineres med klassisk og traditionel mellemøstlig musik. De personlige beretninger fra Syrien giver os et mere nuanceret billede, end det vi hører om i medierne hver dag. Kultur og musik afspejler folkets følelser – glæde og sorg, og kan være med til, at give eleverne en dybere forståelse af landets konflikter.
Kulturstationen Vanløse, Børnekulturhuset Amager, IKC og Klaverfabrikken i Hillerød

 

PASSAGE 2016
I montagefurm produceres en række narrative og visuelle repræsentationer af flygtninge, der toger udgangspunkt i deres egne foræIlinger og personlige rum. Omkring 75 posters vil fortæIle historier om hvordan det opleves at efterlade familie, venner og ejendele og begnde et nyt liv i en ukendt del af verden.
Billedkunstner Hanne Lise Thomsen

 

I fællesskab mod udenforskab
HØRT & Fryshuset deltager i Ungdommens Folkemøde 2016. Igennem kunstneriske, sanselige og deltagerbaserede værktøjer og ung-til-ung-metoden, styrkes de unge deltageres forståelse for potentialet ved mangfoldige fællesskaber og demokratisk dialog. Temaet er Udenforskab.
Foreningen HØRT

 

TRANSIT FESTIVAL 2016
TRANSIT is an international theatre festivaland meeting organized at Odin Teatret, directed by Julia Varley, one of the founders of The Magdalena Project. Transit and The Magdalena Project are committed to nurturing an awareness of women’s contribution to theatre and to supporting exploration and research by offering concrete opportunities to as many women as possible, both in the profession and in study.
Odin Teatret

 

Workshops og koncerter i 3 asylcentre i Danmark
Vokalselskabet Glas og Uzma Ahmed vil i samarbejde med tre asylcentre i Danmark arrangere workshops og koncerter for børn, unge og voksne. Lokale kor inviteres til workshoppen, der også omfatter fællesspisning for de involverede. Koncerten med Vokalselskabet Glas og workshopdeltagere er offentlig.
Vokalselskabet Glas

 

International Roma Dag d. 8 april i VerdensKulturCentret
Vi sætter fokus på sigøjnernes historie, kultur, virkelighed med lecture, debat, dans og musik.
VerdensKulturCentret, Dansk Indisk forening, Foreningen Chrihalma og arr Mette Soraya Svane.

 

Støttekoncert på Kongelunden Asylcenter
Bands on the Move er en event, hvor danske musikere samler penge ind til syriske flygtninge i nærområderne ved at spille koncerter rundt omkring i København den 17. december for 30.000 kroner. Vi vil i den forbindelse gerne spille på Kongelunden Asylcenter for at skabe forbindelse mellem støtteformålet og herboende asylansøgere og sprede lidt glæde. Shaka Loveless kommer derfor og spiller en eksklusiv koncert for asylcentrets beboere i dets cafe den 17. december kl. 18.30. Mellemfolkeligt Samvirke er humanitær partner på projektet.
Mellemfolkeligt Samvirke

 

Trampoline House: Democracy in Action
Democracy in Action er en række af syv workshops og events, der over de næste otte måneder finder sted i Trampolinhuset, Danmark eneste medborgerhus for asylansøgere, flygtninge og andre borgere. Trampolinhusets brugere sætter i projektet forskellige variationer af det danske demokrati til debat.
Trampolinehuset

 

Poster projekt i Beirut
I april iværksatte jeg det store billboardprojekt http://www.billboardcasablanca.org med deltagelse af 63 kvindelige billedkunstnere fra Norden og Marokko. Jeg vil nu forsøge at iværksætte et lignende projekt i Beirut og i februar 2016 rejser jeg derned for at researche og etablere kontakt til libanesiske kvindelige billedkunstnere.
Hanne Lise Thomsen

 

Verdensspejls Festival – Der er lys derude
Verdensspejl Festival er en global festival, der fejrer verdens mangfoldighed og sætter fokus på kulturel og social rigdom i dele af verden, der ellers mest bliver beskrevet som fattig. Vi skaber et multikulturelt, uformelt rum for global oplysning, kulturudveksling, samarbejde og interkulturel samvær. Et tiltrængt rum for brobyggeri i en tid præget grøftegraveri.
MUNDU—center for global dannelse

 

En-dags festival: Kunst og kreativitet i politisk aktivisme
Vi vil arrangere to en-dags festivaler, fyldte med udstillinger, workshops, musik og politik.
Formålet med festivalen er at give lokale aktivister og kunstnere inspiration og værktøjer til, hvordan de kan bruge kunst og kreativitet til at formidle politiske budskaber.
Internationalt Forums lokalgrupper i Aarhus og Ålborg

 

Børn på flugt dag
Børn på flugt dagen III er et heldagsarrangement for børn, unge og deres voksne fra Nørrebro, København og alle asylcentrene på Sjælland – med fokus på information om flygtningesituation verden over samt tilbud om et kulturelt og inddragende program af højt kvalitet med musik, mad, leg og hygge for alle besøgende.
Foreningen ALVERDENS BØRN

 

Mens vi er her
“Mens vi er her” er en forestilling som har fokus på mødet mellem danskere og mennesker fra de arabiske lande, som kommer til Danmark som flygtninge.
Med brug af skuespillernes personlige historier, videodagbøger, digte, billeder og tekster af hhv. danske og syriske kunstnere er det vores ønske at skabe en forestilling som sætter fokus på mødet mellem disse to mennesker som repræsentanter for hver deres kultur – og i dette tilfælde også hver deres køn.
Efter forestillingen, som henvender sig til unge i alderen 13-19 år, og som vil vises i efteråret 2015, vil publikum og skuespillere ha en debat, som omhandler mødet mellem en syrisk skuespillerelev på flugt og en nyuddannet dansk skuespillerinde.
Teaterforeningen HAKKEHUSET

 

At have tyrkisk baggrund
Projektet vil sammen med aarhusianere med tyrkisk baggrund skabe en UNESCO samling, som er målrettet til brug i undervisningen af de ældste elever i folkeskolen. Genstandene vil blive koblet med billeder og film, som skal formidle og sætte til debat, hvad det kan betyde at have anden etnisk baggrund i Danmark.
UNESCO samlingerne, Moesgaard Museum

 

Vis din Moské
Deltagerbaseret totoudstilling, der vender Danmarks første stormoské, Hamad Bin Khalifa Civilisation Center, på vrangen .
Sidsel Stenbek Andersen, Katrine Møbius, Anna Westergaard

 

Hjem til Blågården
En lydvandring som finder sted omkring Blågårds Plads d. 2/5-15 i anledning af Blågårdens 30 års fødselsdag. Historierne er fra områdets beboere, der sætter ord på, hvad det vil sige, at have hjemme i Blågården. Efter jubilæet er historierne tilgængelige for alle via QR-koder og en podcast
Foreningen HØRT

 

Visuelle medier – fælles produktion Workshops med store børn i Gellerup...
Aktiviteten sker i forår og sommer 2015 i projektet Med Unge Øjne/MUØ: Kontruktionsleg, dragebygning og faldskærmslege kobler produktivt og fælles med medieleg og visuelle medier. Derudover indgår: Lysworkshop og animation samt gennemsyn af optagelser og præsentation.
KKArt v. Lars Henningsen

 

ANKOMSTEN
ANKOMSTEN er baseret på Shaun Tans grafiske roman om en mand, der må flygte fra sit land og efterlade sin familie. Rio Roses ANKOMSTEN bliver en ordløs oplevelse, hvor romanens billeder vises som film ledsaget af livemusik på flygel og akkordeon. En stumfilmsinspireret performance.
TEATER RIO ROSE

 

A WAY
Secret Hotel arrangerer sammen med Gobaad, Shanghai Akademiet og Femmøller Efterskole en danseopvisning i Ebeltoft i marts, hvor kulturel udveksling er i højsædet. Samtidig afholder vi en flerkulturel performanceworkshop i maj som en del af vores arbejde med forestillingen A WAY.
Secret Hotel

 

Abrahams Børn
Projektet ’Abrahams Børn’ har til formål at bygge bro mellem de tre monoteistiske religioner – Kristendommen, Islam og Jødedommen. Det skal skabe forståelse og dialog, for at modvirke den ekstremisme som en fundamentalistisk opfattelse af religionerne kan skabe i alle lejre.
ART IN DEFENCE OF HUMANISM

 

Billboard Festival Casablanca 2015
Billboard Festival Casablanca 2015 focusses on dialogue between Nordic and Arabic women artists. The intercultural dimension adds dynamic and exciting nuances to the billboard theme, since both Morocco and each Nordic country have their own visual and artistic traditions and approaches. 63 female artist from Morocco and Scandinavia will present their own photographic images that reflect and debate on issues of gender and identity.
Hanne Lise Thomsen

 

Opgangshistorier 5240
Udstillingen Opgangshistorier tager os med ind bag betonfacaderne, når 10 af Vollsmoses beboere inviterer os inden for og med på rejsen hertil. De er kommet fra bl.a. Libanon og Læssøegade, Somalia, Kurdistan og Bording, og deres liv har formet sig vidt forskelligt. Men den fælles ramme er den samme: Vollsmose. Med disse 10 historier har vi blot skrabet lidt i overfladen af den store rigdom af historier i Vollsmose. Der gemmer sig meget mere!
Vollsmose Kulturhus

 

I lyset af revolutionen
Revolutionen i Egypten januar 2011 har forandret og styrket de kvindelige kunstnere. Billedkunstnere, musikere, skuespillere, en fotograf og en filminstruktør dokumenterer og omsætter deres erfaringer og refleksioner til kunstneriske udtryk. . Hvordan har de udviklet sig undervejs i de tre år? Og kan de stadig holde engagementet oppe?
Danish Doc Production

Scenekunst for børn og unge – udveksling mellem Danmark og Cuba
Som 2. del af en større udveksling mellem dansk og cubansk teater for børn og unge, vil 3-5 cubanske scenekunstnere besøge Danmark i tre uger omkring Aprilfestival 2015. Opholdet vil bestå af festivaldeltagelse, workshopforløb og forhåbentligt præsentationer af en dansk-cubansk samproduktion.
Assitej

 

Min verdens historie
Den argentinsk fødte kunstner Marcelo Lerer inviterer elever fra udskolingen på 5 forskellige skoler i fem forskellige bydele ind i sin campingvogn, hvor de vil fortælle historier om deres verden. Herefter bearbejdes historierne med gennem en lærerig og anerkendende proces med henblik på en kunstnerisk formidling.

 

Portræt af en bydel—på turné
Forestillingen ”9220—Portræt af en bydel” (Borgerscenen v. Ålborg Teater) placerer sig i spændingsfeltet mellem kunst og dokumentar. Forestillingen, som er fremført af fem lokale beboere fra Ålborg Øst, sætter fokus på det tværgående arbejde med inklusion i et udsat boligområde — et vigtigt emne som vi vil sætte fokus på med en turné (specielt i Ålborg Øst).

 

Waiting for Godot—workshop assembly at University City, Mexico
The play Waiting for Godot will be mounted with UACJ students in university campus (camous in marginal zone) and will participate in festivals. During the process, students will be provided of tools of scenic creativity.

 

Kursus i Non-Toxic Dybtryk på ISA, Havana, Cuba
Gennemførelse af et kursus i Non-Toxic Dybtryk for lærere og professionelle kunstnere på ISA (det der svarer til Kunstakademiet) i Havana i februar 2015 ved Henrik Bøegh

 

Turné i Danmark med Kamsung Academy Youth Group, Nordkorea
Som en opfølger til Batida’s tur og turne til Nordkorea kommer der en gruppe fra Nordkorea på turne i Danmark, hvor de spiller over hele landet.

 

Børn på Flugt Dag 2014
Alle asylansøgere, børn, unge og deres forældre fra centrene på Sjælland og alle københavnere er inviteret til en dejlig dag med oplysninger om børn på flugt og deres livsvilkår i verden og i Danmark.
Foreningen Alverdens Børn

 

Splittergal Sigøjner Festival
Stor festival med deltagere fra Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Spanien og Danmark.
Arr: De Splittergale

Gal med gøjnere
En bog af Karl Bille om De Splittergales tur og samarbejde med sigøjnere i Ungarn

 

Ge2blast / SPOT radio
Deltagerbaseret og opsøgende radio projekt, der producerer live (her og nu radio og lyd) for de tilskuere og tilhørere, der er på stedet, og som transmiteres direkte i lokalradio. Projektet foregår i Gellerupplanen.
Arr: Tousgårdsladen

 

Hvad lykken er—og andre historier fra Latinamerika
Hvad er lykken? Det er dét sprøgsmål, bogen forfølger, for uagtet hudfarve, religion, kultur eller køn forholder mennesker overalt til den enkle og alligevel kompliceret spørgsmål. Hvordan bliver jeg lykkelig?
Ole Bendtzen

 

Børn på flugt dag 2013
Alle asylansøgere, børn, unge og deres forældre fra centrene på Sjælland og alle københavnere er inviteret til en dejlig dag med oplysninger om børn på flugt og deres livsvilkår i verden og i Danmark.
Foreningen Alverdens Børn

 

Kulturel brobygning mellem Danmark og Nordkorea
Batida turnerer i Nordkorea i september –13 med forestilligen Grande Finale, der opføres 4—6 gange i Pyongyang, hvor der osse er arrangeret professionelle møder med korenske kollegaer.

 

The Foreign Familiar
Digteren og musikeren Egil Dennerlines danske bogdebut med tekster på dansk og engelsk om at leve i et andet, eller to eller flere lande.

 

THE DELEGATION
Et fællesskabsorienteret projekt, der sætter dansk og interkulturel kunstforståelse i spil gennem en række sessione, hvor en gruppe professionelle interkulturelle kunstnere kollektivt besøger aktuelle udstillinger over hele landet. Sessionerne er udflugter i form af mobile mødesteder, hvor interkulturelle kunstnere møder danske kollegaer i ligeværdig dialog og kunstfaglig diskussion.
Arr: Thierry Geoffroy

 

Holocaust Nu Igen
En samtidsudstilling, der aktualiserer og nuancerer emnet Holocaust.
Museet for Samtidskunst, Roskilde

 

Et spejl af verden i Århus Festuge
Et samarbejdsprojekt mellem alle U-husets medlemsorganisationer og andre u-lands– og interkulturelle organisationer i Århus, hvor man over to dage vil vise, at den nye virkelighed er global og at der er masser af spændende tegn på liv udenfor den vestlige verden

.

Senegal Denmark Cultural Rally 2013
Samarbejde med Det Danske Kulturinstitut laves en tre dages festival med optrædende musikere fra Danmark og Senegal.
Arr. Kulturhuset Islands Brygge

 

Northern Lights in Malawi
5 udvalgte danske skuespillere turnerede rundt til 4 byen i Malawi og udvekslede forestillinger, workshops og erfaringer med malawianske skuespillere, dansere og kunstnere.
Arr: IKC

 

Groupa Nora Teatro, Mexico
Opsøgende forestilling målrettet de unge i grænsebyerne op mod USA for at søge overbevise dem om et fremtidigt liv udenfor narko-kartellernes verden.

 

Arts and Human Rights seminar, Bruxelles
Arrangeret af Secretariat of the Access to Culture Platform on behalf of the Working Group on Arts, Human Right and Social Justice

 

Mad og Kultur for børn
En interkulturelt børnekogebog, som kan give børn en bedre forståelse af hinanden gennem ern indbyedne, lærerig og pædagogisk måde at vise mad og kultur fra lande i Mellemøsten og Nord– og Østafrika. Udgives af O3V, Århus.

 

TRANSIT 2013
Kvindeteaterfestival på Odin teatret med deltagere fra Colombia, Cuba og Indien.

 

Teatro La Sala, Uruguay
Intercultural meeting in Piedras between thetregroups from Uruguay, Argentina and Brasilien with performances, workshops and debates.

 

De splittergale
Weekend kurus med Tbor Lakatos fra Ungarn om sigøjnernes musik, sang– og dansekultur

 

Tingbjerg Open
7 måneders skabende musikalsk og tværkunstnerisk proces med børn og unge i Tingbjerg ved Peter Rønn.

 

Colorin Colorado
Mexikansk kulturmåned arrangeret af Verdenskulturcentret, Nørrebro i samarbejde med Dansk PEN, Internationalt Forum, Fonden for indianske børns Sundhed og TINKU

 

Maps of Copenhagen – (Nice to Be and for Free)
Kunstnerisk projekt om brug og opdagelse af byens rum skabt i samarbejde med asylansøgere fra Trampolinhuset, Nørrebro

 

Multikulturelt julekalender i øjenhøjde
Levende julekalender projekt i Volsmose

 

Mit København: Nye øjne på vores by
Nytilflyttede københavnere med anden etnisk baggrund skaber i fællesskab en fotoudstilling med deres iagttaglser af byen i samarbejde med Verdenskulturcentret, Nørrebro.

 

Traffic Art—Sommer for børn på Amager
Gademaleri i samarbedje med områdets beboere under ledelse af kunstneren Kajol arrangeret af Kvarterhuset, Jemtelandsgade.

 

Inside Out 2400
Et tværkunstnerisk projekt på Møntmestervej i København NV, der eksperimenterer med videoprojektioner, mobiltelefoner, performance og lydkunst i gadens rum – udført i samarbejde med beboerne i området.Møntmestervej i Nordvest.
Iscenesat og kurateret af Hanne Lise Thomsen og Kassandra Wellendorf

 

Teaterprojekt i NordVest, Kbh.
I samarbejde med Kai Bredholt fra Odin Teatret etablerer IKC i samarbejde med Biblioteket og Kulturhuset på Rentemestervej et større to-delt teaterprojekt i efteråret 2012.
Arbejdet bliver baseret på Odin Teatrets mangeårige erfaringer med at udvikle forestillinger og projekter ved at bruge byttehandler, hvor alle slags lokale kulturelle, kunstneriske og dagligdags aktiviteter indgår på lige fod med projektets professionelle skuespillere og kunstnere.

 

WIN – workouts for intercultural navigators
WIN is a programme for the training of theatre practitioners and cultural animators who recognise the capacity of their craft to “interfere” in the different cultural texture of a community in order to revitalise relationships within it. WIN comprises cyclic courses, workshops, practical interventions and experiences over a three-year period starting in January 2012. WIN is co-produced by Interkulturel Centre, the city of Holstebro and Odin Teatret, Denmark. Contrary to traditional theatre practice to which performance is central, this programme teaches theatre as a technique, which establishes relationships with oneself, with the past and present, with space and with the community, with the Other.

 

Gambuh Desa Batuan Ensemble
Gambuh er en af de ældste overlevende dramatiske udtryksformer fra Bali og er nu næsten uddød. Ensemblet Gambuh Desa Batuan består af 32 dansere og musikere, der på meget vanskelig vilkår arbejder på at bevare og videreudvikle traditionen. Odin Teatret har arbejdet sammen med dem i mange sammenhænge, bl.a. deltog de i Odin Teatrets opsætning af “Ur Hamlet” i Helsingør i 2009.

 

FAIR Danmark
Donation til opstart af foreningen FAIR Danmark, hvis formål er at indsamle brugt IT-udstyr til genbrug i undervisnings- og sundhedsprojekter i Syd gennem partnerskaber med private og offentlige organisationer og virksomheder.

 

Huleprojektet – Susiya, Palæstina
Donation for bygning af hule, hvor der indrettes kvinderum, bibliotek, rum til fællesmøde, lægerum og kontor for områdets beboere.

 

Bisquet Fabrikken / Hanne Holm
Donationen skal bruges på etablering af køkken og kogeskole, hvor indvandrerbefolkningen inddrages.
Efter etablering af køkken og kogeskole på Nørrebro skabte Hanne Holm sammen med en lang række kvinder fra primært Mellemøsten en kogebog: ”Mellemøstlige køkkener på Nørrebro” udgivet på forlaget Klematis 2010.

 

Livia Fonden
Støtte til etablering af en fond, der vil: ”…opsøge og støtte klogt og ikke-voldeligt konfliktarbejde med råd og dåd, penge og medieomtale. Synliggøre at de positive metoder, kompetencer og resultater faktisk findes her og nu – selv bitre modstandere kan komme på talefod. Konflikter er uundgåelige, men vold kan begrænses eller helt undgås.”

 

De Splittergale – samarbejde med romaer.
Donation til etablering af et kulturelt samarbejde med sigøjnergrupper i landsbyen Bagaciu samt gennemførelse af forestillinger for andre sigøjnergrupper i området.

 

Peace One Day
Donation til brug for filmforevisning i forbindelse med projektets deltagelse i den globale ”Peace One Day”

 

Hip Hop Guatemala –
”En la Casa – Et rum for ytringsfrihed deling og sameksistens”
Donation til en udvidelse og styrkelse af den Hip Hop bevægelse og dens filosofi, gennem en proces af offentlige screening af denne alternative model for deltagelse, ytringsfrihed, og sunde fritidsaktiviteter til de unge mennesker har fundet i denne bykultur.

 

AFTRYK
Donation for at tilbyde nye kunstneriske udtryks- og arbejdsformer til unge uledsagede asylansøgere, og derigennem give de unge mulighed for at arbejde med en skaberproces, der giver plads til deres ressourcer, deres historie, deres kulturelle baggrund og deres perspektiver på livet og verden.
Desuden er det formålet, at de unges resultater – via koncerter og cd-udgivelse – præsenteres for den brede omverden og derigennem formår at fremstille et nyt og mere nuanceret billede af hvem unge uledsagede asylansøgere er, hvad de tænker på og bekymrer sig om – og ikke mindst – de mange ressourcer de indeholder.

 

Muhabet, Århus
Donation til etablering af et Muhabet værested i Århus efter de samme principper som Muhabet i København (www.muhabet.dk). Donationen skal bruges til dækning af etablerings- og opstarts omkostninger.
”Tankegangen bag Muhabet er, at alle kan byde på noget. Værestedet søger at finde frem til mennesket bag hver eneste, finde personens resurse og bygge videre på disse.”

 

Malawi Syskole
Inge Thorning etablerede januar 2011 en syskole med lokale kvinder i Mchinji, Malawi, hvor kvinderne blev undervist i syning og tilskæring af enkle kjoler, der senere er blevet produceret til salg i Danmark.

 

Interkulturelt Atelier
IKC startede 1. oktober 2011 et Interkulturelt Atelier i et dejligt stort og lyst lokale på Birkedommervej 29, Kbh NV. Her skal en blanding af kunstnere fra alle verdensdele arbejde sammen om hver deres kunstneriske aktiviteter og i fællesskab støtte hinanden for at synliggøre værdien af mangfoldigheden i de kunstneriske udtryk.